Wat ook helpt

Is er een wachttijd bij Ymotion en wilt u zelf al iets doen om uw problemen aan te pakken? Of wilt u op dit moment om welke reden dan ook geen therapie, maar wilt u wel zelf aan de slag met uw problemen? Of zoekt u andere vormen van hulpverlening dan hier geboden worden? Hieronder wat suggesties voor wie interesse heeft.


Bewegen

Dat bewegen kan helpen om beter in je vel te zitten, hebben veel mensen zelf al eens ervaren. Ook wetenschappelijk onderzoek laat zien dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op ons geestelijke welzijn. Bij lichte tot matige depressie lijkt geregeld hardlopen en zelfs stevig wandelen zelfs even goed te werken als medicijnen. Ook bij overspannenheid en angst kan het helpen. Via internet zijn de mogelijkheden zo gevonden. Ter suggestie:

http://www.bydiz.nl/fit/

www.spurt88.nl


Boekentherapie

Vaak helpt het al enorm als je weet wat het nu precies is waar je last van hebt. Om die reden zijn er over veel klachten en problemen al boeken geschreven waarin je herkenning, uitleg en adviezen kunt vinden. In de bibliotheek zijn veel boeken over diverse problemen te vinden. Ook op internet kunt u met de juiste trefwoorden goede boeken vinden. Tik dan bijvoorbeeld in de zoekmachine iets in als: ‘depressie zelfhulp boeken’. Inspiratie genoeg!


Muziek

Muziek kan een manier zijn om je te uiten. Soms helpt het zelfs om je ervan bewust te worden hoe je in elkaar zit als mens. Een suggestie:

www.geagijsbertsen.nl


Creatieve therapie

Als woorden niet helpen om iets te uiten, te begrijpen, te verwerken of te veranderen, kan dat soms ook zonder woorden. Bij kinderen zie je bijvoorbeeld wel eens dat ze spontaan hun gevoelens over een nare gebeurtenis uiten in een tekening. Maar het kan ook volwassenen helpen. En er kan niet alleen tekenmateriaal gebruikt worden, maar ook klei, verf, krijt, steen, hout en stoffen. Weer enkele suggesties:

www.mhooj.nl

www.atelierklimop.com


Haptotherapie

Haptotherapie helpt bij het zoeken naar een evenwicht. Het is een therapie die geschikt is voor mensen die zoekend zijn in het contact met het gevoel. Je ontdekt wie je bent, wat je kunt, wat je wilt.’ Dat is zoals het in een notendop in een folder beschreven staat. Meer weten? Zie:

www.haptotherapeuten-vvh.nl

www.haptowarnet.nl